Pagina wordt geladen ...
Meer informatie? Bel ons op 0858 77 44 50
zoeken
Twitter Youtube Facebook

Pen of the Year 2016 Schloss Scheunbrünn Platina edition

Als u op zoek bent naar een pen met een bijzonder romantisch verhaal is de Pen of the Year 2016 Schloss Scheunbrünn van Graf von Faber-Castell de pen voor u. Deze pen is namelijk geïnspireerd op het huwelijk tussen Maria Theresa en Francis Stephen van Lorraine dat een van de eerste huwelijken van adel was die op liefde gebaseerd was. In 1736 was dat namelijk een ontzettende uitzondering op de regel.

De liefde van Maria Theresa

Het stel verbleef in de zomermaanden op Schloss Scheunbrünn. Maria Theresa renoveerde het paleis en spaarde kosten noch moeite. “Je bespaart geen moeite als je trouw bent aan elkaar en verliefd bent” schreef ze naar een vriendin.

Vooral voor kamer 1441 deed ze extra haar best. Deze kamer werd ook het centrum van de macht van het Habsburgse rijk. Alle belangrijke beslissingen werden in deze studeerkamer genomen.

Na 29 jaar huwelijk overleed Francis van Lorraine onverwacht. Om haar liefde te uiten renoveerde Maria Theresa de studeerkamer en gaf ze de studeerkamer de meubels die het belangrijkst waren voor het liefdevolle stel.

“Niets in deze wereld, alle diamanten betekenen niets voor mij. De enige dingen die mij vreugde geven komen uit China, vooral lakwerk.”

Het lakwerk was destijds ontzettend kostbaar. Dit kwam door het arbeidsintensieve en tijdrovende proces om de lak uit de boom te kunnen krijgen. De Chinese kunst met lakwerk was destijds ook het teken van smaak. De kamer is versierd met landschappen en bloemenpatronen van zwart en gouden lakwerk.

Chinese Miaojin techniek

Deze kunst werd gemaakt met de Chinese Miaojin techniek. Deze techniek is terug te herleiden tot de Shang Dynastie uit 1600-1046 voor Christus. De kunstvorm is later ook verspreid naar Japan.

Het lakwerk is ook de inspiratie geweest voor The pen of the Year 2016 en ook voor de platina versie van deze pen. Op de body zitten handgreepplaten van zwarte onyx en van esdoorn. Esdoornhout werd ook gebruikt voor het maken van antieke meubelen en klassieke strijkinstrumenten, zoals een cello of viool.

Beperkte oplage

Van de platina versie van The pen of the Year 2016 zijn er maar 500 gemaakt en van de rollerball pennen slechts 150. Bij de aanschaf van deze pen krijgt u een echtheidscertificaat met daarbij het exemplaarnummer. Op het moment heb ik nummer 202 op voorraad.

Deze romantische pen is zeer geschikt voor een jubileum of als huwelijksgeschenk. Wilt u hem eerst bezichtigen en in de hand houden voordat u hem aanschaft? Maak dan vooral een afspraak.

sitemap | contact | privacy | Website door Webba